Sdílet na FacebookSdílet na Google+Sdílet na TwitterSdílet na LinkedInPoslat odkaz emailemVytisknout tuto stránku

Společnost Bedřicha Smetany – pořady 2022

Termín konání: 25.10.2022 - 6.12.2022

Společnost Bedřicha Smetany se po dlouhém a nejistém období omezení snad již definitivně navrací k pravidelnější činnost a dovoluje si vás přiloženým programem pozvat na pořady, které připravila pro letošní podzim.

Do programu se vrací především tradiční vystoupení laureátů Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech, jejíž poslední ročník se v roce 2021 ještě podařilo realizovat. Koncert pro Smetanovu společnost na jaře 2022 se však už uskutečnit nemohl. Jsme rádi, že se jej podařilo připravit na zahájení našich podzimních pořadů a srdečně vás zveme.

Program:

úterý 25. října l 16.30 l Tradiční koncert účastníků Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech 2021
Vystoupí nositel ceny Viléma Zítka Daniel Kfelíř a účastníci z kategorie operní naděje Daria Konotleva a Patrik Hradecký. O postřehy ze soutěže se s námi jako obvykle zasvěceně podělí dr. Jan Králík.

úterý 15. listopadu l 16.30 l Přednáška Mgr. Miloše Gutha o rekonstrukci unikátních nahrávek s díly B. Smetany
Přednáška s hudebními ukázkami o tom, jak se rekonstruovaly před vydáním unikátní historické nahrávky s díly Bedřicha Smetany v podání našich vynikajících pěvců (Karel Burian, Marie Podvalová, Vilém Zítek, Ada Nordenová). Dozvíte se mnoho zajímavého nejen o této náročné práci, ale i o pozadí a osudech těchto nahrávek a jejich nosičů.

úterý 6. prosince l 16.30 l Workshop z klavírního díla Bedřicha Smetany
Předsedkyně Společnosti B. Smetany, pianistka Jitka Čechová, zahraje výběr ze Smetanových raných skladeb a podělí se s námi o své postřehy interpretky, které získala při jejich studiu. O vzniku a osudech těchto skladeb a o jejich místě v tvorbě B. Smetany pohovoří dr. Olga Mojžíšová.

Místo konání: Muzeum Bedřicha Smetany, Novotného lávka 1, Praha 1
Kontakt: Olga Mojžíšová, olga.mojzisova@nm.cz

sekce: Akce Společnosti Bedřicha Smetany   |   Tisk   |   Poslat akci známému